Carte de identitate pentru angajații din construcții


Toți cei care lucrează în construcții în Norvegia trebuie să aibă o carte de identitate specială. Acest lucru este valabil pentru toți lucrătorii indiferent de cetățenie sau timp de lucru: și norvegienii și lucrătorii străini, și cei angajați full-time și cei part-time, precum și cei cu contract de muncă pe termen lung sau scurt. Cartea de identitate permite identificarea persoanei și a companiei pentru care lucrează. Angajatorul trebuie să se asigure că angajații săi au cărți de identitate, iar la rândul lor angjații trebuie să aibă grijă de aceste carduri. 

Din categoria lucrărilor de construcții fac parte: constructia clădirilor, lucrări de instalare, montare și demontare a elementelor prefabricate, demolare, modificare și restaurare, reabilitare și întreținere, lucrări de construcții generale (de exemplu tuneluri și poduri), săpături, lucrări de întreținere a utilajelor.

Dacă lucrați în paralel pentru mai multe companii, trebuie să aveți o carte de identitate pentru fiecare întreprindere, pentru a se putea vedea cine sunteți și pentru cine lucrați. Cărțile de identitate nu sunt însă necesare dacă aveți un loc de muncă permanent într-o întreprindere în care se construiesc bunuri cum ar fi: șantierele navale și fabrici.


Există doar o singură societate care emite aceste carduri -  www.byggekort.no .


Pentru mai multe informații în limba engleză vedeți aici: www.arbeidstilsynet.no