Maternitate

Femeile însărcinate sunt eligibile următoarelor beneficii:

  • Concediu medical, în cazul în care o femeie gravidă este bolnavă în timpul sarcinii
  • Beneficii corespunzătoare sarcinii -svangerskapspenger- în cazul în care angajatorul nu îi acordă femeii însărcinate condiții și spațiu de lucru corespunzătoare situației în care se află. Femeile însărcinate nu ar trebui să lucreaze cu substanțe chimice periculoase, solicitare fizică sau la locuri de muncă stresante. Beneficiile de sarcină sunt acordate dacă ați lucrat de cel puțin patru săptămâni, iar venitul anual este de cel puțin jumate din baza calculată la nivelul Sistemului Național de Asigurare. Informații în limba engleză despre beneficiile acordate în caz de sarcină, vedeți aici .

Beneficii după naștere Foreldrepenger

Se acordă beneficii de maternitate părinților care au fost angajați cel puțin șase luni în ultimele zece luni și care au un venit anual de cel puțin jumate din baza de salarizare impusă de Sistemul Național de Asigurări. Dacă nașterea a avut loc după 1 iulie 2011 când legislația s-a modificat, puteți primi beneficiile acordate părintelui în valoare maximă (100%) pentru o perioadă de 47 de săptămâni sau 80% dacă doriți pentru o perioadă mai lungă, adică 57 de săptămâni. 
Ultimele trei săptămâni de dinainte de nașterea copilului și primele șase săptămâni de după nașterea sa, sunt rezervate mamei. Tatăl are dreptul la paisprezece săptămâni de concediu de paternitate plătit. Restul de săptămâni de concediu pot fi împărțite între cei doi părinți. Dacă mama este bolnavă, tatăl are grijă de copil și primește beneficiile corespunzătoare până când mama se recuperează.
Beneficiile paternale nu mai sunt acordate după ce copilul a împlinit vârsta de 3 ani. 


Mai multe informații în limba engleză sunt disponibile aici.