Medicamente

Medicamente fără prescriptie medicală

În Norvegia cele mai multe dintre medicamente sunt disponibile numai pe bază de rețetă. Cele care pot fi achiziționate fără prescripție dată de un medic sunt: analgezice (Ibux), picături nazale, anti-inflamatorii, preparate de fier, vitamine, suplimente alimentare, creme, creme antiseptice - toate acestea aflându-se pe rafturi în farmacii.


Dacă vă confruntați cu o durere de spate sau gât (la nivel extern) sau credeți că aveți o durere datorată unei inflamații și nu puteți ajunge la medic, vă sfătuim sa beți multă apă și să luați 3 comprimate Ibux. Acest lucru ar trebui să conducă la o reducere a durerii și a inflamației.


Medicamente cu prescriptie medicală

Toate medicamentele prescrise de medic într-o rețetă de culoare albastră sunt compensate, veți plăti numai 36% din costul medicamentelor (și nu mai mult de 520 NOK pentru fiecare reteta). Dacă vi se va elibera o rețetă în alb, veți plăti prețul întreg. 


Medicamentele compensate sunt în general cele asociate alergiilor, astmului, pneumonie, boli de inima, diabet, reumatism, hernie, depresie, etc.


Nu sunt compensate medicamente precum sedative, somnifere, calmante, antibiotice.