Asigurarea Auto


Asigurarea auto poate fi o combinație a mai multor polițe de asigurări. 


Asigurarea de răspundere civilă este o asigurare pe care toți proprietarii de automobile trebuie să le dețină. Nu este opțională. Asigurarea acoperă orice tip de deterioare sau rănire provocată asupra altor oameni sau obiecte.


Asigurarea proprie de daune acoperă incidente legate de incendiu, furt, vandalism, deteriorarea ferestrelor. Aceasta acoperă de asemenea asigurarea de răspundere civilă. Acest tip de asigurare este de obicei promovat pentru autovehiculele second-hand mai vechi de zece ani.


Față de asigurarea proprie de daune, o asigurare auto mai curpinzătoare are în vedere și daune aduse propriei mașini, cauzate de o coliziune, iesirea de pe drumul de condus, etc. Pot fi totuși limitări ale asigurării în ceea ce privește echipament adițional (casetofon scump, cutie pentru skiuri, etc).


Costurile legale de asigurare sunt cuprinse în toate tipurile de asigurări. Limita superioară este de aproximativ 80 000 NOK.


Mai multe informații cu privire la asigurarea auto, prețuri și condiți, se regăsesc la www.finansportalen.no .


Cum pot obține o reducere la primele de asigurare?

Reducere la primele de asigurare puteți obține dacă sunteți membru NAF (Norvegiană Automobile Federation). În calitate de membru beneficiezi de asemenea de informații în orice moment al zilei. Pentru mai multe informații, a se vedea www.naf.no .


Puteți alege modul în care veți plăti o parte din pierderi și procentul suportat de către compania de asigurări. Dacă alegeți să plătiți o pondere mai mare a pierderilor, prima de asigurare va fi mai mică. Puteți, de asemenea, reduce riscul de evenimente prin spre exemplu instalarea de alarmă. În acest fel, vă puteți aștepta la reduceri la primele de asigurare. Reducerile variază în funcție de politica fiecărei companii.


Pentru a vă decide asupra unei companii de asigurări intrați pe pagina http://www.finansportalen.no/ . Acest website prezintă toate companiile și ofertele de asigurare. 


În caz de pericol

În cazul producerii unui eveniment, contactați întotdeauna compania dumneavoastră de asigurări. Veți completa un formular și îl veți trimite la compania de asigurări. În caz de incendiu, furt, accident în care persoane au fost rănite, vă rugam să alertați poliția. Dacă sunteți vinovat de un eveniment asigurat, cum ar fi faptul că ați uitat să blocați masina, compania de asigurări poate refuza să acopere pierderea integral sau chiar și parțial. 


Sursa: Ny i Norge